Kuulumisia - pitkillä väliajoilla

Koirat ovat voineet hyvin. Vanhuuden vaivoja on tietysti jonkin verran, mutta se nyt on aika luonnollista, kun kyseessä on kohta 10v ja 14v koirat.

Bianca on varmaan melkein kuuro, paljon ottaa vinkkejä Jasnalta ja ihmisiltä reagoinnin avuksi. Talvi on aina ollut Biancalle mieluinen vuodenaika joten on tosi kiva, että myös etelään tuli tänä vuonna lunta. Talvella ell totesi, että munuaisarvoissa alkaa näkyä, että B on syönyt pidemmän aikaa kipulääkkeitä. Niitä sitten vähennettiin ja ilmeisen onnistuneesti, koska kivut eivät ole palanneet. Joka toinen päivä B syö yhden neurontinin ja liikkuminen tai hyppääminen ei tuota hankaluuksia. Ihossa on muhkuroita, pahkuroita ja syyliä, mutta sekin on vanhalle koiralle aika ymmärrettävää. Yhdessä nisässä ja kaulan sivussa on myös kovempi ja isompi massa. 

Ell on todennyt, että niitä pitää vaan tarkkailla. Koira on myös 13v11kk vanha, joten ei sitä enää leikkaamaan ja kuntouttamaan lähdetä. Menemme tässä vaiheessa herkällä tarkkailulla ja ell suosituksilla. Olen aina pyytänyt ell:ä, että sanoo suoraan, jos näkee, että koira on heikentynyt kriittisesti. Sama ell on myös ollut pitkään Biancan hoitajana, joten uskoisin, että häneltä saa myös rehellisen mielipiteen. Kamalin skenaario on, että katson myöhemmin taaksepäin ja tiedän, että menin yli sen ajan, kun Bianca olisi vielä nauttinut elämästään. Jonkin verran Bianca kyräilee Jasnaa ja siitä ollaan päätelty, että ehkä näkö ei ole enää edes sisällä ja valot päällä - kovin hyvä. Tai sitten se vaan on huolestunut ja epäluottavainen, kun on ruokaa/lämpöä/ihana lelu tai syliä tarjolla. Eivät ne ole vuosiin ottaneet yhteen ja ei se sen tyyppistä ole, koska Jasna väistää ja työntää takamustaan eteen, jos alkaa poltella.

Jasna on saanut Cartrophren-pistoskuurin ja se on selkeästi auttanut. Jasnan ruoka vaihdettiin myös seniorilinjalle, olisi pitänyt varmaan tehdä se jo aikaisemmin. Veriarvot olivat joulukuussa normaalien rajoissa ja lääkitys on ollut monta vuotta jo hyvässä tasapainossa. Jasnan kanssa harrasteltiin Noseworkkiä Jyväskylässä ja nyt ollaan kohta vuosi oltu harrastamatta, kun muutettiin takaisin Helsinkiin. Koronan takia ei olla palattu harrastuksen pariin, mutta ehkä siihenkin vielä pääsee. Sitä yhtä sertiä haluaisin käydä yrittämässä Jasnalle, mutta ei ole noita näyttelyitä liiemmälti ollut. 

Kommentit