Nasun näyttelydebyytti Lohjalla

Lähdimme tänään aamusta kohti Lohjan showlink areenaa, jossa pidetään pentunäyttelyitä alku- ja loppuvuodesta. Jasna oli ilmoitettu, pitkän harkinnan jälkeen. Sen arkuus, kun on antanut vähän aihetta huoleen. Jasna käyttäytyi kauniisti näyttelypaikalla, mutta huomasi kyllä, että sitä jännitti ja se vieroksui paikan ääniä ja kolahduksia.

Olimme paikalla jo ennen kymmentä, juuri tästä syystä, että Jasna ehtisi kunnolla tottua ilmapiiriin ennen tuomarin tunnusteluja ja itse näytöstä. Se rentoutui kyllä sitten ihan silmissä, kun oma vuoro kehässä alkoi lähestyä n. 12.45 aikoihin. Ei enää istunut kiinni boksissa ja vilkuillut epäluuloisesti kolahtelevaa ovea ja lähellä olevia muun rotuisia koiria. Harjoittelut menivät hyvin, juoksi kauniisti ja ei mitään väistelyjä ja itsevarmuutta alkoi löytyä.
Kehässä oli vähän liian kova meininki päällä ja kolmiloikkaa se lähinnä oli, mutta onneksi kilpakumppanikin oli vissiin treenaamassa samoihin olympialaisiin :D Seisominen sujui mallikkaasti, hienosti oli aivan paikallaan, kuten on harjoiteltukin. Ei mitään meinaamisia tai vänkäämisiä, kauniisti ja tasaisesti. Mamman mussu. Liikkuminen yksin sujui vähemmillä pompuilla ja vaikka vähän mielestäni varoi tuomaria, ei väistänyt, kyyristynyt, vetänyt pois tai mitään muutakaan. Eli piste siitä tulee kyllä minulle, on sitä niin paljon yritetty sen kanssa tehdä nyt töitä tuon sosiaalistumisen eteen. Yksinäisemmällä ihmisellä olisi ollut hankalaa tai jos Jasna olisi ollut eka koira, en tiedä mitä siitä olisi tullut, ihan pelokas ja vihainen varmaan.
Liikkui siis siinä kehässä sitten narttujen voittoon :) Kukaan muu kuudesta pennusta ei saanut KP:tä, paitsi minun Nasu :) (Tulikohan nyt kaikille jo selväksi, kenen koirasta tässä puhutaan? :D Genetiivien käyttöähän voisi tietysti rajoittaa...). Yleensä käy niin, että se minun koira on vikana, mutta nyt se meni ja ainoana KP:n saaneena oli ROP-pentu!!! WAU! Ja se on mun! ;) Tuossa alla olevassa kuvassa ei ole parhainta seisomista, kun se väänsi minun luo. Täältä löytyvät kuvat, teidän ei-paikalla olleiden iloksi tai niiden, jotka olivat, muistin virkistykseksi :)
ROP Chanangel Leading Edge

Ja sitten täytyy laittaa tämä arvostelu! Ei ole ikinä omalla koiralla ollut näin upeeta arvostelua! Ihan ilo lukea :) Tuomarina Katja Korhonen: "Erinom.mittasuhteet omaava narttupentu, jolla on hyvät pään mittasuhteet ja miellyttävä ilme. Oikea purenta. Hyvät korvat. Erinom.kaulan pituus. Kaunis ylälinja. Ikäisekseen hyvä eturinta ja runko. Riittävät etukulm. erinom.takakulmaukset. Erinomainen raajaluusto ja käpälät. Erinomainen karvanlaatu ja häntä. Liikkuu yhdensuuntaisesti, tasapainoisesti ja hyvällä askelpituudella. Miellyttävä luonne. Lupaava kokonaisuus."

No kiitos, kiitos :) Sitten tuomari vielä toivotti onnea isoon kehään, mikä taas sitten nostatti meidän toiveita ehkä ihan hitusen :) No, odoteltiin sitten se pari tuntia, että isot kehät pääsivät alkamaan. Ryhmät eivät menneet järjestyksessä numeroittain, vaan vähän miten sattuu ja kuulutuksissa oli ainakin alussa jotain häikkää, niin ei mitään saanut edes tietää.

Oltiin Inkan kanssa harjoitettu Nasua siinä jonkin verran ja vaihdettiin ketjupanta. Liikkui aaaaivan erilailla siinä pannassa ja hihnassa! Paljon tasaisemmin ja varmemmin! Niin hieno, pieni eläin! Se juoksi kehässä aivan moitteetomasti, ei ainuttakaan loikkaa, ryhti pysyi ja eteenpäin mentiin. Seistessään seistiin, eikä meinattu, vaikka vähän se välillä kehästä minua haistelemalla hakikin. Ei tosin suoritusta häiritsemiseen asti, hyvä sinänsä, haluan olla lähellä ottamassa lapsesta kuvia :) Toisaalta päivä oli ollut toooosi pitkä ja uuvuttava pienelle koiralle, joten voi olla, että sekin vaikutti esiintymisen mallikkuuteen, mutta ei siitä sen enempää :)

No, ittellä meni siinä shokissa ja jännityksessä melkein pumppu rytmihäiriöön, kun Jasna jäi kahden parhaan joukkoon ja sitten se pennun pentele meni ja voitti!!!! Ikinä ei ole oma koirani ollut suomessa "edes" missään kissan ristiäisissä niin yksi menee ja on RYP-1 samasta laakista!!!!!!!!! Jopa Inka alkoi kuvassa hymyillä! :)))
 FCI8 (14 koiraa, Jasna mukaan lukien) RYP-1 Chanangel Leading Edge

Kiitos Inka ja mainiota työtä Nasu <3 Inka saa kyllä Jasnan esiintymään niin hienosti, että piti kehän laidalla pällistellä itsekin, että onko tuo tosiaan minun pieni vauva-hauvani?! Kyllä se sitten vissiin oli, kun oma nimikin siellä kuulutettiin Jasnan nimen yhteydessä. Sitten ei enää sitä suuremmissa kehissä sijoituttu, mutta tämä oli jo ihan yliveto ja kaikki muu olisi ollut vaan plussaa! Itse, kun epäilin, ettei edes ROP:n riitä Nasun taidot, päätti blikka näyttää mamille, että kyllä panoksia löytyy! (Ompas paljon huutomerkkejä).
Kuvassa Nasu kaikkien ruusukkeidensa ja palkintojensa kanssa :) Eipä taida olla edes niin suurta hyllynväliä, että tuon RYP-pokaalin saisi hyllylle, pitää etsiä :) Ihana ongelma! Toisessa kuvassa Nasu-voittaja eläin on ilmeellä "kenellä täällä muka on kivaa?!"

Kiitos Inkalla esittämisestä ja onnea meidän Nasun menestyksestä ja tällä kertaa koiran RYP-1:ksi Lohjalla esittämisestä. Kiitos myös kaikille, vielä tätäkin kautta, ihanista onnitteluista :)

Näyttelystä Jasna lähti sitten, kiireisenä eläimenä, Neuvottomaan, viettämään viikkoa Inkan luona asuen :) Paluu tapahtuu ensi viikonlopuksi, uuden Lohjan näyttelyn merkeissä! :) See u there, people!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Onnea vielä paljon!!! :)))
Katja sanoi…
Onnea! Voiko tuosta enää arvostelu paremmaksi tulla :)
Aino sanoi…
Kiitos onnitteluista :) Eipä se arvostelu ole oman koiran kohdalle noin upeana ikinä osunut! :)
Luckystone's wss sanoi…
Onnea teille vielä kerran! Upea arvostelu hienolla koiralla :) Eipä sun Aino tarvi epäillä enää Jasnaa- se näytti sulle ;D
Tsemppiä jatkoonkin!
Aino sanoi…
Totta! :) Ihan meni nyt piruuttaan sitten voittamaan "kaiken", kun kehtasin epäillä sitä :D Pitää epäillä useamminkin ;)

Kiitos, toivottavasti jatkuu puoliksikaan yhtä upeasti!