Koirahieroja Jyväskylän alueelta

Tänään meillä kävi koirahieroja, joka oli toivonut itselleen asiakkaita Facebookin walesinspringerspanieli-roturyhmän kautta. Hänellä on tarkoitus tehdä lopputyö nimeomaan walesien hierontaan perustuen, millaisia ongelmia, lihaksistoa ja kuntoa waleseilla on nähtävillä. Hän saapui yhdeltätoista ja lähti puoli kahden aikaan, joten kunnon hieronnan sai kumpikin koira itselleen, maksu oli oikein kohtuullinen, koska kyseessä oli vielä alan opiskelija.

Ensin oli vuorossa Jasna, joka oli hieman epäileväinen, mutta antoi tosi kauniisti antaa itselleen hoitoa. Päätin tukea Jasnaa istumalla lattialla hierojan ja Jasnan kanssa, kun Jasna ei varsinaisesti tykkää vieraista ihmisistä. Ei ainakaan niin paljon kuin B, joka on menossa vähän kaikkien luo ja kaikki saavat silittää, mitä enemmän sen parempi. Jasna ei yrittänyt pakoon tai mitään vastaavaa, makaili vaan ja nautti. Parissa kohtaa selkää ja kylkeä oli sellaisia jumeja, että piti vähän nostaa päätä ja vilkaista hierojaa. Hirveästi piti ravistella ja käydä pitkään juomassa, kun hieronta päättyi. Biancan hieronnan jälkeen Jasna vielä peruutti syliin ja olisi selvästi miellään vielä jatkanut hierottavana oloa.

Biancalla oli selässä, kaulassa ja lavoissa jumeja, jotka vissiin ottivat aika kipeää, koska se yritti livistää useamman kerran hieronnastaan. Monessa kohtaa se kuitenkin sulki myös vähän silmiään, mutta selkeästi jäykempi se oli kuin Jasna. Olen miettinyt, että miten paljon mahtaa Neurontin peittää muitakin kramppeja ja kipuja alleen, lonkkien kipujen lisäksi. Annostus on onneksi vaan yksi kapseli päivässä ja aamulla Bianca syö Flexadin, yhdistelmä on tuntunut toimivalta. Toivotaan, että B pötkii vielä monta vuotta tällä kuurilla. Hieroja totesi, että lihaksisto on kuivunut ja kadonnut B:llä, jonka olen itsekin tietysti huomannut, mutta minkäs sille oikeastaan mahtaa, kun kyseessä on ikääntyvä koira.

Biancalla voisin todellakin pyytää hierojan uudelleen, se voisi todella hyötyä siitä, niin, että sitä tehtäisiin sille säännöllisesti. Mielestäni lihashuolto on järkevä sijoituskohde koiran terveyttä silmällä pitäen ja tultiin niin hyvin juttuun hierojan kanssa, että mielellään pyytää saman henkilön uudelleenkin hieromaan. Koirat pääsivät vielä seisomaan ja kuvattavaksi, jotta niiden rakenteesta voisi vetää lopputuloksia niiden jumeihin liittyen. Tosi kiltisti tytöt seisoivat ja antoivat ottaa itsestään kuvia.

Puin koirille takit päälle, ulkona oli melkein kahdeksan astetta pakkasta, joten takit tulivat hieronnan jälkeen tarpeeseen. Ulkona on ihana ilma, kun puut ovat saaneet parin päivän aikana sokerikuorrutteen lumesta ja ilma on raikas.

Kommentit