Tilannekatsaus koirien elämään

Tänne kirjoittelu on kyllä hiipunut niin vähiin, että olen pariin kertaan harkinnut, että pitäisi lopettaa koko blogi. Ehkä päädyn siihen jossain vaiheessa, nolottaa pitää blogia, jota ei päivitetä.

Ehkä se osittain johtuu siitä, että koiranäyttelyissä käyminen on vähentynyt. Asutaan Jyväskylässä ja ollaan molemmat opiskelijoita, joten tulot ei ole mitenkään korkeat ja tässä on ollut nyt paljon kaikkea, mikä on vienyt aikaa viikonloppuisin. Viime keväänä oltiin joka toinen viikonloppu noin puolen vuoden ajan jossain juhlissa, synttäreillä, baby showereissa, häissä, valmistujaisissa jne. Sen lisäksi koiranäyttelyissä on niin vähän koiria, että ei tee mieli ajaa katsomaan, olisiko uutta kuvattavaa saapunut paikalle. Siksi olen erikoistunut nyt kennel-vierailuihin ja pentujen kuvaamiseen. Niissä olen nyt ollut aktiivinen ja mielelläni lähden pentuja katselemaan ja kuvaamaan! Ihanaa, kun niin moni kasvattaja on toivottanut lämpimästi tervetulleeksi kotiinsa ja pentujen keskelle :)

Sen lisäksi omien koirien kanssa ei ole tapahtunut mitään kummallista. Koirat ovat (kop, kop) hyvässä kunnossa, terveitä, aikuisia, kilttejä ja ongelmattomia. Ihanaa, että niistä ei ole mitään kerrottavaa. Ne ovat ikääntyneitä, mutta hyväkuntoisia. Jasna oli esimerkiksi tässä muutama viikko sitten Biancan kanssa kahdestaan pikkusiskoni luona useamman tunnin, ensimmäistä kertaa huoneistossa ja ei mitään ongelmia. Se antaa toivoa, että ehkä tämä eroahdistus on nyt ratkaistu ja Jasnan kanssa ei tarvitsisi kamppailla sen kanssa enää ollenkaan.

Biancan näkö ja kuulo ovat viimeisen 9kk aikana alkaneet heikkenemään, mutta kyllä se vielä molempia aisteja käyttää sujuvasti. Siitä vaan huomaa, että aistit eivät ole aivan täysin terässä. Bianca on myös viime talvena kokemaan tiettyjä "minikohtauksia", se saa niitä noin yhden päivässä loppu illasta, yleensä, kun ollaan menossa nukkumaan n.22 aikaan. Se laskee päätään, värisyttää lihaksia/horjuu, räpyttelee ja kohtaus on ohi n. 1-2s aikana. Se ei aiheuta selvästi kipua tai mitenkään muuten häiritse sitä joten sille ei ole tehty mitään. Kipulääkekontrolli on alkuvuodesta, joten siellä varmaan sitten tutkitaan taas sitä.

Koirat ovat nyt pari viikkoa juoneet ruokansa kanssa vuohenmaitoa ja vajaan vuoden ne ovat saaneet yksin jäädessään porkkanat puruluiksi. Ruokana on muuten nappuloita, Biancalla: Brit Care Senior Lamb & Rice ja Jasnalla jo vuosia: Purenatural Sensitive, Salmon & Trout. Ne ovat molemmille sopivia ruokia ja Jasnan turkki sekä ruokatyytyväisyys ovat hyvällä mallilla. Jasna syö edelleen Florinef ja Seronil-valmisteita ja Bianca syö Neurontinia ja Flexadinia (lisäravinne) ja tilanne on niiden osalta vakaa.

Kommentit