Viimeisimmästä tekstistä alkaa olla vuosi

Tämähän on päässyt pahasti jäämään jälkee, on muka ollut kaikkea kiirettä ja muuta tekemistä, niin ei ole tullut tänne kirjoitettua. Pitää oikein miettiä, mitä kaikkea sitä on sattunut ja tapahtunut vuoden aikana. 

Jasna. No. Jasnalla todettiin viime heinäkuun lopulla addissonin tauti, tauti kriisiytyi ja Jasna joutui päivystykseen hoitoon. Viikonloppua vasten luonnollisesti, ei ole sitä vakuutusta niin se oli ihan lompakossa tuntuva lasku, vaikka se kahdestaan maksettiin. Lääkitys on onneksi nyt saatu kohdilleen ja Jasna voi hyvin. Ruokakin on maistunut jo pidemmän aikaa kunnolla, mikä ei ole Jasnalle lainkaan tyypillistä. 

Ell totesi, että voi olla, että addisson on oireillut pidempään, mutta, kun tauti ei ole kriisiytynyt, niin sitä ei ole huomattu. Jasnan lonkat ovat myös oireilleet huonouttaan, onneksi pitkään aikaan ei ole ollut ongelmia. Seronil on myös Jasnan lääkityksen kulmakivi, koska se mahdollistaa normaalin koiranelämän. Tämän vuoden keväällä tuli pieni takaisku, jostain syystä, mutta onneksi siitä päästiin maailmaan parhaan tietokonesovelluksen vuoksi. 

Eroahdistuskoirille voin todellakin suositella digital dogsitteriä - suomeksi käytettävää sovellusta, joka auttaa koiraa olemaan yksin. Nauhoitetaan vaan omistajan omaa ääntä ja tietokone soittaa omistajan äänitystä koiralle, kun koira metelöi. Kaksi päivää ja hiljaisuus laskeutui taas asuntoomme, mikä mielenrauhanohjelma! Eka viikko oli maksuton ja sitten vain 7€/kk. Sitäkään ei ole siis nyt pitänyt käyttää pitkään aikaan, onneksi. 

Jasna syö myös nutrolinia turkkinsa vuoksi ja se onkin ihanan pehmeä nykyään. Bianca ja Jasna ottivat yhteen viime kuussa ja Bianca onnistui puremaan Jasnaa poskeen, sen lisäksi Jasna söi rotanmyrkkyä mökillä ja kävi sen vuoksi lääkärissä, minkä lisäksi addissonin kontrollissa ollaan käyty parin kuukauden välein nyt reilu 9kk. Ell on siis ehditty käydä enimmäkseen. Muuten Jasnalla sujuu hyvin, se on hieman järkevöitynyt iän myötä ja viimeisimmän syntymäpäivälahjansa (vinkuva kumipallo) kanssa se jaksaa riehua kuin pikku pentu. 

Bianca on myös loiventanut lompakon sisältöä, ei niin huolella kuin Jasna, mutta on sekin lovensa sinne tehnyt. Biancan niskassa todettiin viime syksynä tyrä ja sen vuoksi vaihdettiin panta valjaisiin ja kohotettiin kupit lattiatasoa ylemmäs. Sen lisäksi lonkat alkoivat ilmoitella huonouttaan ja molemmissa todettiin rikkoa, Bianca syö nyt lisäravinnetta, jota Ell suositteli ja kipulääkkeen kerran päivässä ja lonkat ovat olleet oireettomat. Bianca on muuten ollut terve, mutta sekin oli rotanmyrkkysyömisen takia ell-vastaanotolla. Bianca on myös tullut nyt ihan viime aikoina todella itsepäiseksi, sitä ei kiinnosta totella kaikkia käskyjä ja se ilmaisee mielipiteensä erittäin selkeästi. Ehkä sen voi sille suoda, onhan ikää kuitenkin jo yli 11v, muuta muutosta iästä johtuen en ole siinä huomannut. Juuri viime viikollakin kysyttiin, että onko Bianca pentu, kysyjillä oli itsellään 10v narttu walesi hihnassa... heh.

Kommentit