Pentuja ja eläinlääkärillä







Lähdin aamulla ajamaan kohti Haminaa ja Neuvotonta, jossa Inkalla oli Ellenin kahdeksan viikkoiset ipanat viittä vaille lähdössä omiin koteihin, kiitos, kun sain tulla katsomaan pentuja! Olin katsomassa Ellenin ensimmäisiä lapsia, joten oli kiva käydä katsomassa myös tätä toista erää. Aurinko paistoi välillä kauniisti, välillä oli pilvistä, mutta vältyimme sateelta. Kuvattiin pennut ulkona pihalla ja kyllä ne esiintyivät kauniisti, huomasi, että ei harjoittelu pienten koirien kanssa mene hukkaan. Näyttäisi myös siltä, että jäinen raakaravintolihapulla on erinomainen herkku, kun pentuja seisottaa. Vietin mukavan aamun Paasaloilla ja lounaan jälkeen pennut saivat omaan lounaansa ja sitten suuntasin kotiin.


Kävin kotona ulkona koirien kanssa ja sitten otin Jasnan mukaani ja lähdettiin Remediumiin eläinlääkäriin. Aika oli kolmeksi, ell oli myöhässä ja jouduttiin odottelemaan. Selitin ell, mikä oli vialla ja ell päätti ottaa röntgenkuvat, ultrata kohdun sekä verinäytteen ja laittaa Jasnan tippaan. Jasna antoi mitään pyristelemättä, vastustamatta, säikkymättä tai protestoimatta kaiken tapahtua ja se, jos mikä alkoi huolestuttaa. Minut lähetettiin kotiin, kun labratuloksissa menisi niin kauan ja Jasna jäi tiputukseen. Menin Ollin ja Biancan kanssa kahdeksalta hakemaan Jasnaa, mutta aikaisempaa seitsemältä luvattua noutoaikaa oli jälleen viivästetty kahdeksan sijaan yhdeksään. Jasnan verikokeen tuloksia ei saatu otettua koneesta ja ell pyysi saada ottaa neljännen näytteen. Annoin tietysti luvan ja odoteltiin sitten tunti tuloksia, mitkä ell tuli sitten aulaan kertomaan. Näytti siltä, että röntgenit, ultrat ja verenkuva olivat kaikki puhtaita. Jasna oli ainoastaan kuiva ja sen lisäksi sen munuaisarvoissa oli jotain pielessä. Päästiin näkemään Jasna, joka oli vähän parempi, mutta ei mitenkään paljon, se oli saanut kahta eri kipulääkettä ja kortisonia ja ollut tiputuksessa viisi tuntia. 

Ell totesi, että suosittelee päivystykseen viemistä, jolloin mieleeni välähti Viikki ja sen hinnat ja se miten vakavia juttuja olen kuullut Viikissä hoidettavan. Kysyin ell, takoittiko hän Viikkiä ja ell lisäsi, että kyllä tai Tammistoa. Pyysin hintahaarukkaa ja ell totesi, että 1000€ ylöspäin ensimmäinen vuorokausi ja pyysin kysymään hintoja Viikistä, jolloin todettiin 800-1000€/vrk. Kotiinviemistä ei suositeltu missään nimessä, ell totesi, että mikäli Jasna olisi näyttänyt virkoamista ja heilutellut häntää niin sitten, mutta sellaisna, kuin se oli silloi, ei. Niin päädyttiin viemään Jasna Tammistoon hoitoon, maksettiin reilu 400€ ja tippa tassussa ajeltiin sitten kymmenen aikaan Tammistoon Friisilästä. 

Perillä Tammistossa, Nasu nosti päätään valppaasti, hyppäsi itse autosta ulos ja tassutteli terhakkaasti sisään tippansa kanssa, Olli totesi, että ei me sitä tänne jätetä, jos se on tuollainen ja oli kyllä helpottavaa nähdä sen voivan paremmin. Kirjattiin Jasna sisään tutkittavaksi ja ell totesi, että ei välttämättä tarvitse jättää hoitoon. Otettiin uusi ultra, pissanäyte ja verinäyte ja tippa taas käyntiin. Jasna sai tulla nukkumaan odotushuoneeseen meidän väliin ja annettiin itse sille uusi kortisonitabletti. Ell tuli hyvien uutiseten kanssa luoksemme siinä kahdentoista jälkeen ja totesi, että hän epäilee addissonia, mutta se ei ole vielä niin pahassa jamassa, että koira pitäisi jättää hoitoon vaan kotilääkityksen kanssa, Jasnan pitäisi selvitä. Maksettiin reilu 300€ ja lähdettiin kohti kotia. Kahden viikon päästä mennään sitten Jasnan kanssa kontrolliin Tammistoon ja tutkitaan rasitustestillä, onko sillä addisson vai ei, nyt sitä ainakin hoidetaan, niinkuin olisi. 

Kommentit