Boom! Metsästyskortti


Tänään tuli Suomen riistakeskukselta postia! Hieman yllättäen, kun kurssin vetäjä uhkaili, että voi mennä parikin viikkoa kortin saapumiseen ja tasan viikko sittenhän kävin kokeen suorittamassa hyväksytysti.
 
Nyt pitää vaan saada aikaiseksi ampumaseuraan liittyminen, haulikon anominen vetämään ja sitten pitäisi kai päättää myös, että millaisen aseen sitä haluaisi itselleen hankkia, niin ja sen käyttökin pitäisi tietysti opetella.
 
Pientä hienosäätöä vailla, siis tämä meikäläisen edessä avautuva metsästäjän ura, heh. Aseen säilytyksen joudun varmaan ulkoistamaan mummolaan Kajaanin lähistölle (suhteellista, mutta pohjoisen etäisyyksistä puhutaan..., lähistöllä ja lähistöllä...,). Siellä on myös suvun maita sen verran, että kyllä sieltä pieni spanieli pari riekkoa löytää eli vielä sitten pitää tutkia mikä on se isäni lapsuudenkodin läheisin metsästysseura ja hakea siihen jäseneksi. Meidän suvun maat niillä on siellä vuokralla ja ne on reilu sata hehtaaria, että eivätköhän halua ne pitää. Toisin sanoen, heittäydytään hankalaksi, jos ei lupaa ala kuulua, vink! Siellä muutenkin kokisin jotenkin kivammaksi metsästyksen, kun paikallisella seuralla on 1500 hehtaaria yhteensä maata ja siellä ei todellakaan ole ongelma, että asutusta olisi 150 metrin päässä!
 
Ehkä ensi syksynä, spanielit pääsevät bongailemaan lintuja sinne! Ja toivottavasti allekirjoittanut on saanut opetettua sillä välin itselleen miten sitä asetta käytetään ja miten se lintu käsitellään, jos se sattuu tippumaan sieltä taivaalta! Koirien harjoitteluakin voisi vähän miettiä..., monta muuttujaa siis vielä matkassa.

Kommentit

kati sanoi…
Onnea metsästyskortista, nyt kun on kortti saatu, niin enää jäljellä on vain muutama käytännönasia. Onhan se hyvä pitää ammuntataitoa yllä myös off seasonina. Metsästyssimulaattorit ja ammuntaradat ovat kyllä hyviä tapoja tähän.
http://www.simway.fi/huntpro.html