Neppi cottoni juhlissa ja hyppyjä uudelta laiturilta

Tänään oli serkkuni tyttären 6-vuotis synttärit. Jasna pääsi mukaan, Bianca jäi omalle mökille syömään luuta ja rentoutumaan. Jasna joutui oleskelemaan autossa hetken ja pääsi sitten uimaan ja hyppimään laiturilta. Jasna ei ollut hypännyt aikaisemmin muilta kuin oman mökin laiturilta, mutta nyt se pääsi näyttämään, että uskaltaa myös loikata veteen korkealta. Parempia kuviakin tuli Jasnan hypyistä kuin omalta laiturilta, koska laituri oli lyhempi ja matka laiturilta veteen pidempi. Toinen on niin taitava, kun se laskeutuu veteen. Etutassut se työntää niin pitkälle kuin pystyy, osuu veteen ne edellä ja oma pää pysyy sievästi vedenpinnalla! Vaikea saada valotus oikein, kun hyppy on niin nopea, vauhdikas, muuttaa korkeutta ja taustaa niin äkkiä eikä aina päädy helposti ennakoitavaa reittiä veteen.  
 



Paikalle tuli myös serkkuni tyttären serkkujen pieni Neppi cottoni. Aluksi olin vähän epäileväinen siitä, miten Jasna suhtautuisi pentukoiraan. Nepin omistaja oli kuitenkin kovin luottavainen, että kaikki menisi hyvin ja kertoi, että Neppi on leikkinyt paljon isojen ja vieraiden koirien kanssa, joten se ei olisi aivan niin pumpulinen ja viaton, kuin miltä se näyttää. Joten suostuin siis antamaan Jasnalle luvan leikkiä pienen koiran kanssa. Ja hyvä niin, koska koirat olivat tosi mielissään, kun pääsivät oman lajin kanssa bilettämään! Leikit sujuivat tosi kauniisti, enimmäkseen koirat jahtasivat toisiaan nurmikolla ja tietysti, koska oltiin rannassa, kesämökillä ja kuumassa aurinkoisessa säässä, niin koirat päätyivät tietysti myös viileään veteen nauttimaan uimisesta.   
Uuden pienen nelikuisen ystävän ensimmäinen uintikerta tapahtui, kun sen omistaja pyysi, että Jasna näyttäisi miten uida ja ehkä se myös inspiroisi Neppiä myös uintiin. Ja kyllä se inspiroikin! Jasna meni sulavasti uimaan ja Neppi käveli hyvin tehokkaasti sen perään ja ei tainnut heti ihan edes tajuta minne se oli päätymässä. Sujuvasti se kävi kuitenkin pikku uintikierroksella ja sai rannassa hepulin. Toinen oli aivan suunnattoman huvittavan näköinen, kun se kävi uimassa! Aivan sairaan hauska, sen selkä ja päälaki jäivät kuiviksi ja loppu koira näytti märältä vanulta, super huvittavan näköinen! Poseeraamaankin koirat kerkesivät yhdessä, Neppi ei ollut kovin ketterä vielä, joten se ei päässyt alas kiveltä itse. Onneksi Jasna näytti, miten kiertää jyrkkä kohta ja mennä toista reittiä alas, niin hyvää yhteistyötä.
 

En ole ikinä oikein tykännyt pienistä turkkiroduista, mutta tämä otus oli kyllä varsin hauska ja söpö. Se oli myös yksi kärsivällisimmistä pentukoirista, jotka olen nähnyt. Varmaan kymmenen pikkutyttöä oli pikkukoiran kimpussa ja raahasivat ja retuuttivat sitä sylistä syliin. Pentu vaan meni mukana ja ihan purematta ja rimpuilematta antoi lasten leikkiä ja silitellä sitä.

 
Ei koiria sisälle mökkiin! Mutta, kun äiti on siellä ja kaikki muut ja kaikki syö jotain..., miksi koirat ei saa tulla. Jos mä vaan..., vähän..., ihan vaan nenän laitan, ei kai sitä lasketa, heh.

Kommentit