I'm outnumbered 4 to 1

Hain eilen Iitun koirat hoitoon, kun Iitulla oli menoa. Pojat vien kotiin lauantaina. Tytöt oli vähän myrtyneitä, kun toin pojat yöllä, iltavuoron jälkeen mukanani mökille. Pääsin yhdentoista maissa töistä ja ajoin Iitun kämpille Ilolaan hakemaan poikia. Nätisti antoivat minun tulla sisään, ollaan me nähty useinkin, mutta olisivat ne voineet olla vähän ihmeissään, kun noin vain omilla avaimilla tungin sisään - eivät olleet muuta kuin mielissään ja heti lähtivät hännät heiluen mukaan. Autossa vähän kummastelivat, että minne mä niitä keskellä yötä roudaan. Tytöt oli pihassa, kun tulimme ja nätisti alistuivat pojille, että rauha säilyisi. Olin laittanut häkin valmiiksi sisälle ja Toivo joutuikin sinne sitten yöksi nukkumaan. Halusin nimittäin itsekin nukkua. Jäbä nukkui kauniisti ja hiljaa lattialla, mitä nyt vähän tulehtunut korva vaivasi.

Aamulenkin sijaan otettiin aamu nouto- ja aamu-uintiharjoitukset. Koirat olisivat jaksaneet uida ja noutaa varmaan maailman tappiin asti, mutta allekirjoittanut ei jaksanut viihtyä enää puolen tunnin jälkeen. Koiratkaan eivät sitten, tyypilliseen walesitapaan, voineet jäädä nelisteen uimaan, vaan minun läsnäoloni järvessä olisi vaadittu. Heittelin sitten vielä hyvän tovin mökkisikaa edes-takaisin pihassa, kun yritin epätoivoisesti saada enimpiä vesiä jäämään luonnollisia teitä pois turkeista, ettei tarvitsisi heti aamusta kastella ihan kaikkia mökissä olevia koirille tarkoitettuja pyyhkeitä.


Tytöillä oli etulyöntiasema, kun pojat ei osanneet hypätä laiturilta. Tytöt julmasti oli puolessa välissä menossa jo, kun pojat lähti rannasta. Sitkeästi jaksoivat kuitenkin yrittää, vaikka reilun puolen tunnin heittelyn jälkeen Toivo oli saanut kapulan kerran ja Jäbä ei kertaakaan.

 
Laiturilla oli ruuka-aika. Yritin saada koiria jonkinlaiseen järjestykseen, kuvaamista varten, mutta tämä oli paras otos - kuten näkyy, ei minkäänlaista järjestystä. Joku oli aina väärällä laidalla tai vedessä tai katsoi jonnekin muualle.

 
Koirilla oli hauskaa, kun noudettiin röhkivää mökkisikaa yhdessä. Tytöillä meinasi hermo mennä, kun Toivo riisti suusta lelun ja Bianca joutui vähän tiukemmin huomauttamaan, ettei toisten suusta saa ottaa asioita. Jasna suosiolla tiputti saaliinsa, kun Toivo rupesi lähestymään. Turvallisempaa, meinasi Jasna. Jäbä ei jaksanut kouhottaa muiden mukana, sen sijaan se hommaili omia juttujaan laiturilla tai kepin kanssa.

 
Toivo päätti kiivetä puuhun ja kolmen kerroksen väkeä. Siellä oli lintu.

Kommentit