Amsterdamissa

Saavuimme Marin kanssa lentokentälle nelosparkkiin aamulla hieman ennen puolta kuutta, tarvoimme viileässä, mutta aurinkoisessa säässä 1,5km kakkos terminaalille, missä Iitu jo odottelikin. Turvatarkastus sujui ongelmitta ja nopeasti, kun ei ollut jonoa. Portti numero 26 sijaitsi aivan kahvilan vieressä, joten käytimme heti hyväksi sijainnin ja tilasimme aamiaista. 7,20 maksava kulmaleipä ei ollut aivan niin kivulias kuluerä, kun se jaettiin kahtia Marin kanssa. Boarding aloitettiin ajoissa ja veloituksetta sai laittaa ruumaan laukut, kun kone oli liian täysi. Iitun ja Marin laukut ottivat matkan ruumaan, minä kieltäydyin, kun pelkäsin linssien ja kameran puolesta.

Lentomatka sujui rattoisasti ja tarjoiluna oli taas muna-kana-leipä sekä täytekeksi ja juotavaa. Eipä ollut kummoista tälläkään kertaa! Kone oli 15min etuajassa ja päästiin ysiriviltä ensimmäisten joukossa ulos :)

Matkalaukut tulivat äkkiä ja matka jatkui junalippujen ostolla aulassa. Löysimme oikean laiturin ja junan sekä suunnan sille. Matka oli muutaman minuutin pituinen ja jäimme pois asemalla, josta oli 1,5km hotellille. Tarkoitus oli tiputtaa vain kamat talteen, mutta yllätykseksemme huone oli jo valmis ja saatiin siis huoneen avain monta tuntia aiemmin kuin piti :)

Hotelli ei tosiaan ollut mikään hyvä..., katossa halkeamia, vessa tosi hasardin näköinen ja sisustus vähintään mielenkiintoinen! Sen jälkeen kartan ja kännykän avulla lähdettiin suunnistamaan kohti pyörävuokraamoa. Matkalla pysähdyttiin käymään kaupassa ja nautittiin brunssi roskalaatikon varjossa, risteysalueella, kusen hajussa ja pulujen kiusattavana. Salaatti oli hyvää, foccassia maukasta ja kanava oli kaunis, joten ihan jees :) sen jälkeen löydettiin perille pyörävuokraamoon, josta otettiin kympillä pyörät koko päiväksi alle. Liikenteen seassa, vieraalla pyörällä ajaminen oli alkuun aika jännää, mutta nopeasti siihen tottui ja pyörätiet olivat hyvät ja kattavat! Pyöräiltiin keskuspuiston halki, katseltiin maisemia keskustassa, osallistuttiin aktiivisena yleisönä hienoon street dance - esitykseen. Marin pyörän kumi puhkesi yhtäkkiä suoralla tiellä ja jouduttiin sitten vuorottelemaan rikkinäisellä pyörällä aina vuokrauspaikalle asti.

Ennen kuin lähdettiin keskustasta polkuveneiltiin muutama kilometri kanavia pitkin, Marin ohjauksessa ja viimeisteltiin pitkä päivä hyvällä pizzalla. Hotellille mentiin kaupan kautta, kuvien katselussa ja koirapuheissa ilta kuluikin sitten tosi rattoisissa merkeissä puolen yön jälkeen tapahtuneeseen nukkumaanmenoon asti!

Kommentit