Nimijäiset

 



Taru. Äitini perheessä asuneen karjalankarhukoiran jälkeen nimetty, Tarusta meinasi tulla Pepi, mutta näytti sitten enemmän Tarulta. Tarun käytetyin lempinimi oli Nipsu, sen korvien vuoksi ja, koska Nipsu oli kivankuuloinen sana.





Bianca. Tarkoittaa valkoista italiaksi, Biancan piti ensin olla Muru, (jopa!) Kukka tai Honey - mutta.. ei. Kyllä Bianca selkeästi näytti eniten Biancalta. Binkkuus, Binkkuus tai Lätjäke ovat Biancan käytetyimmät lempinimet.


Jasna. Puolassa ollessa päätettiin hankkia Inkan (kenne Nakni) kanssa Jasna, joten puolaksi vaalea tuli nimeksi :) Jasnalle oli harkinnassa nimeksi myös Hele, Clara tai Freyja/Freya, mutta kivoin oli kytkeä se reissuun, jonka jälkeen sen etsintä alkoi. Nasu on Jasnan käytetyin lempinimi.







Tämä pohdinta koirieni nimistä juontaa juurensa siihen, että olen miettinyt, että, jos/kun? sen seuraavan koiran hommaan, niin mikä kumma sen nimeksi laitetaan? Toisaalta olisi kiva jatkaa teemalla, kun Bianca ja Jasna ovat kuitenkin sen teema - idean mukaan nimettyjä. Pentuhan pitää tietysti nähdä, mutta nyt miellyttäisi eniten muutama nimi (nartuille). Urostahan en aio kyllä ikinä kotiini ottaa!

白 (lausutaan ja kirjoitetaan länsimaalaisittain: shira) japani, Zuri: baski, Gwyn: kymri ja kaikki tarkoittavat valkoista. Clara: puolaa, Lumină: romaniaa  ja  Hele: viroa tarkoittaen vaaleaa. Kaikki miellyttävät jotenkin ja yksi päämäärä omien koirien nimissä on, etteivät ne ole mitään joka kulmalla vastaan tulevia nimiä. Kuten Vilma, Fanny, Hertta tai Muru, haluan, että omat koirat eivät sekoitu koirapuistossa joka toisen vastaantulijan kanssa! Toisaalta myös lyhyt ja ytimekäs nimi miellyttää. Ehkä tuo Lumină on vähän pitkä, mutta, kun se on muuten niin tosi kiva!

Tämä postaus saa toimia myös muistilistana, jos/kun joskus hankin sen neljännen walesi nartun itselleni ja se pitäisi vielä nimetäkin :)

Kommentit