Tuomarikollegio Klaukkalassa

Kennelliiton koulutustilassa Klaukkalassa (Lahnuksentie 215, 01840 Klaukkala) järjestettiin tällä viikolla tuomarikollegio ja otimme siihen Jasnan kanssa osaa. Olen tilaisuuksista kuullut ja tutut ovat niihin koirineen osallistuneet, mutta tilaisuus oli itselleni ja luonnollisesti Jasnalle, ensimmäinen. Tilaisuus kesti pari tuntia ja oli kyllä taas hyvä homma Jasnalle, jolle kopelointi on aina vähän jännä paikka! Sekään ei jaksanut sitten enää parin tuomarin jälkeen edes jännittää, vaan oli ihan oma itensä :) 

Matka ei ollut pitkä, mutta oikean rakennuksen löytyminen vei aikaa, kun se oli niin sanotusti päärakennuksen takana alamäkeä pitkin ja vasemmalle taakse piilotettuna. Siellä oli kyllä viittoja, mutta en ainakaan huomannut niitä siinä aiemmin tienvarrella, liittymässä kyllä oli yksi. No, minuuttia vaille oltiin paikalla ja homma käynnistyikin siinä sitten pikimmiten.

Koiria oli paikalla kuusi (Jasna mukaan lukien), kaikki luonnollisesti waleseja. Tuomari kokelaita oli myös kuusi ja kaikille esitettiin sitten koirat. Perus näyttelymäisesti esitettiin eli laitettiin seisomaan, juoksutettiin ja tuomari kävi kopeloimassa. Kokelaat arvostelivat jokaisen koiran, samoin tutkinnon vastaanottavat tuomarit, tässä tapauksessa Arja Koskelo ja Rune Fagerström. Kukaan koiristani ei ole ikinä ollut Koskelon arvosteltavana eikä kumpikaan elossa olevista otuksista myöskään Fagerströmillä.

Se mitä sitten kuulin arvostelusta ei kyllä ollut kovin imartelevaa Jasnalle..., varsinaisesti ei kuullut mitä omasta koirasta tuomittiin, mutta kahden kokelaan osalta siitä kuuli jotain, kun vietiin sivuun ja tutkinnon vastaanottavat käskivät kokelaan kertoa mielipiteensä. Molemmat olivat naisia ja toiselta Jasna olisi saanut T:n (K ja F totesivat kuitenkin kokelaalle, ettei Jasnalle mtn T:tä voi antaa, niin korotti sitten H:n..., kiitos? :D) ja toiselta H:n..., tiedänpä, ettei niille tarvitse otusta viedä :P :D

Jasna on kyllä kieltämättä laiha ja kapea, mutta en pitäisi sitä turkittomana, rumapäisenä tai huonosti liikkuvana. Negatiiviset kommentit (jotka sain kuulla): Huono ylälinja, liian kippura? ja korkea häntä, turkiton, kulmaukseton (edestä ja takaa), liian matala otsapenger, kapea kuono sekä liian vaaleat silmät, löysä liikkuja edestä ja ahdas/lyhyt askel takaa ja liian kapea/litteä. Onneksi en ota pahemmin itseeni tuollaisesta, olisi muuten voinut jäädä ikävämpikin fiilis. Lähinnä se nyt oli vähän vaivaannuttavaa, seistä nyt siinä, kun kolme ihmistä tuijottaa sinua (tiedän, koiraa, mutta, kun Jasna seisoi siinä vieressä niin tuijottivat minuakin) ja latelee virheitä ääneen, tulee vähän sellainen, wait a minute! - täytyy puolustaa Jasnaa olo :D Pystyin kuitenkin olemaan ihan hiljaa ja toinen kokelaskin, sitten vain totesi, että kiitos, kun kestit...,

Erikoista oli, että toinen kokelas totesi, ettei hän nyt osannut sanoa "tästä" (Jasnasta) oikein mtn?! Mitä ihmettä..., onhan se nyt kuitenkin..., en tiedä..., siinä?! :D Koskelo totesi siihen, että "no sano nyt jotain!" "No, sillä on ihan oikeanlainen pää, mutta sen otsa saisi olla syvempi ja kuono neliömpi." Piti oikein itse katsoa Jasnaa, että niinkö pitäisi olla. K ja F kuitenkin pudistelivat päätään ja totesivat, että ei - pää on juuri sellainen kuin pitääkin olla ja kokelas alkoi väittää vastaan o.o Minä ja koira tyhmänä siinä, kun ne inttävät Jasnan päästä..., lopputulos oli, että (kokelas): "no liian vaaleat silmät sillä on ainakin!" Mitään positiivista hän ei lappuunsa ollut saanut.

Positiivista Jasnassa oli: rungon mittasuhteet, turkin väri, pää (ei kaikkien mielestä tosin..), korkeus ja iloisuus. Ehkä me nyt siis pidämme pienen (riittäneekö?) tauon, ennen sitä viimeistä sertin metsästys näyttelyä? Kokemuksena mielenkiintoinen ja huolimatta haukuista, mennään kyllä mielellään uudelleenkin :)

Kommentit