Taipumuskokeet Pöytyällä

 
Aamu käynnistyi aikaisin, kun lähdettiin matkaan Lepuskista puoli seitsemän maissa. Pikku fiat nieli sisäänsä kaksi metalliboksia, kaksi ihmistä ja erinäisen määrän kamaa ja keula kohti Pöytyää. Matka alkoi vaiherikkaasti jo edellisenä päivänä ja sama meininki jatkui myös tänään. Mutta luotettiin siihen, että epävarmuus ja huono onni kulutettaisiin matkalla taipparihin ja tulokset puhuisivat illalla puolestaan.

Ajo-ohjeisiin ei oltu laitettu varsinaista osoitetta, eikä sellaista netistäkään ensi hätään löytynyt. Auton kaksi navigaattoria olivat hyvin erimieltä siitä mihin pitäisi mennä ja harmaiden hiuksia synty alkoi. Summamutikassa, terävillä silmillä, kahdella kännykällä, navigaattorilla, nopeilla reflekseillä, arvauksilla, kartalla, avulla ja onnella löydettin oikealle pikkutielle ja lopulta majalle. Ja ihan ajoissa.

Koirien paperit näytettiin ja pian jo koe käynnistyikin. Ajettiin kaikki, koirakkoja oli 8, autoilla 15km majalta pois, eri metsään. Jasnalle oli arvottu numeri 7 ja Toivolle 8, oltiin vika ja tokavika. Odottavan aika tuntui tosiaan tänään olevan ennätyspitkä! Kahdella osuudella jouduin epäilemään tuomarin mielipidettä Jasnan suorituksista, mutta onneksi olin itse liian skeptinen/negatiivinen tai tuomari lempeä, joka tapauksessa! Hieman ennen viittä luettiin meille tuolokset, sateen alkaessa, kun istuimme mukavasti sisällä vain kotimatka edessä. Jasna ja Toivo pääsivät kumpikin läpi!! Kaiken huipuksi Toivo viimeisteli muotovalion arvonsa! Onnea Iitu! Kyllä meidän kannatti lähteä ;)

Meillä oli huippu porukka taipumuksiaan kokeilemassa ja koko päivä oli tosi lämmin sekä aurinkoinen, kaiken kaikkiaan onnistunut päivä. Tiet olivat kyllä aika surkeassa kunnossa ja auton pohja otti joka kolmas minuutti kiinni johonkin :S Siitäkin sitten selvittiin kuitenkin ehjin pohjin. Kaikki osuudet suoritettiin autoilla ajettavan matkan päässä toisistaan ja koirat viihtyivät (ovet, ikkunat ja takakontti avoinna) autoissa tehtävien välillä. Iitun knssa otimme rennosti näyttelytuoleilla auton vieressä, nyt niitä kerrankin saattoi hyödyntää, kun en ikinä tunnu muistavan ottaa niitä sinne itse näyttelyyn mukaan.
 
Taipuisan eläimen arvostelu:

Sosiaalinen käyttäytyinen:
Touhukas ja reipas welshi tyttö, joka suhtautuu postitiivisesti toisiin koiriin ja ihmisiin.

Haku ja laukaus:
Alkuun varovaista hakua, laajeten myöhemmin pistoihin n. 15m etäisydellä. Koira käyttää ilmavinua tiheikössä, liikkuu ohjaajan kannoilla, vaatii kovasti rohkaisua, löytää kaadon, jonka ottaa suuhun.

Jäljestys:
Maa- ja ilmavainuista jäljestystä, koira saa hukan jäljen ensimmäisellä osuudella. Koira tarvitsee tukea ohjaajalta, mutta löytää kaadon. Hän omistaa linnun ottamalla sen suuhunsa.

Vesityö:
Rauhallisesti veteen, josta tuo pukin suoraviivaisesti rantaan.

Tottelevaisuus:
Tottelevainen koira.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Nuori kora tukeutuu voimakkaasti ohjaajaansa mutta suoriutuu tänään tehtävästään.

Pysähdyttin kotimatkalla lyhyesti ottamaan ruokaa ABC:ltä ja jatkettiin stten kiitämistä kohti Leppävaaraa. Oliko vähän huono omatunto, kun Bianca oli joutunut olemaan koko päivän yksin kotona :P Onneksi puuhapallo ja ydinluu olivat pitäneet sen kiireisenä, eikä mitään mutinoita ollut vissiin pidetty :) Huh...,

 
Hyvästien jättö parkkipaikalla Leppävaarassa seitsemän aikaan illalla, 12h30min yhteisen matkanteon jälkeen. Kiitos seurasta Iitu ja Toivo! Onneksi ei tarvitse ottaa uusiksi ;)

Kommentit

Jaana sanoi…
Onnea taipumuksesta !

-jaana-
Aino sanoi…
Paljon kiitoksia, onhan se aina helpottavaa, kun se on läpi ja ohi - ekalla yrityksellä :)