Onko pakko, jos ei tahdo...

..., mennä ulos? Huvittavaa, kun jotenkin roolit kääntyy Biancan kanssa talvella aina nurinkurin. Bianca ei tykkää, kun on kylmä. Ei kiva. Luulen, että sitä ketuttaa lumi, kun sillä on niin matalat jalat tai sitten se ei vaan oikeasti tykkää, kun on kylmää. Se on hyvännäköinen, kun se astuu ulko-ovelle ja laittaa nenän ulos, sitten se siristää silmiään ja askeltaa taaksepäin ja saattaa vinkaisten katsoa minuun. Kyllä se lähtee, kun sitten vaan kehottaa: "Kyllä me ollaan menossa, kun tuo sinun Lepattava ystäväsi on jo puolessa välissä portaita alas intopiukeena, kun on "lunta, lunta, lunta, lunta, YEE!"

Nasu on kyllä sellainen hyvänmielen eläin, ettei paremmasta väliä. Ja se on niin söpö, varsinkin nyt, kun sen kaula ja korvat on trimmattu, liikkis! Tekee mieli koko ajan ottaa sen naamasta kiinni ja antaa sille pusu :) Nasua se ei onneksi tunnu lainkaan haittaavan! Ja sitten se on niin mainio, kun se osaa käskyn "tök". Se tarkoittaa, että Jasnan pitää tökätä kuonollaan ihmistä naamaan. PS. Silmälasit kannattaa ottaa pois! Se oikeasti tuntuu hauskalta ja se on niin söpö, kun se tekee sen.

Oltiin menossa ulos eilen tai toissapäivänä ja ulkona oli yön aikana satanut lunta, niin, että sitä oli ekaa kertaa maassa kunnolla tänä talvena. Jasna oli heti ovella tosi tyytyväisen näköinen, haukkaili ja tökki nenällään ja tuhahteli mielissään. Käveltiin sitten jonkin matkaa ja tultiin pellolle meidän kodin lähellä, jossa sitten päästin koirat irti. Bianca lähti toimittelemaan pusikkoon asioitaan ja Jasna käveli rinnalla. Tosi epätyypillistä, kyyristyin sen tasolle ja kysyin, että miksi se käveli vieressä. Se heilutteli koko vartaloaan, häntänsä kanssa, laittoi korvat taakse, nuolaisi nenäänsä ja tökkäsi minua naamaan kuonollaan. Minä työnsin sen kauemmas ja käskin painua muualle olemaan mahdoton. Se on Jasnan ja minun yhteiskielellä yhtä kuin "Vapaa, leiki, mene!". Jasna ponkaisi eteenpäin, kyyristyi leikkiasentoon, niin, että minä ja Bianca oltiin kumpikin sen takana (luntako mahtoi pyytää leikkiin?). Tuhisi vähän aikaan, ponkaisi uudelleen eteenpäin, ryntäsi juoksuun, hyppäsi lumipenkkaan, sieltä ylös, ravisteli ja alkoi stepata tassuilla lunta innostuneena. Mikäli Nasu osaisi puhua se olisi aivan varmasti hihkunut: "Minne kaikkialle voisinkaan mennä!!, lunta, lunta, lunta, JEE!!"

Kommentit