Tallinn Winner 2012

Tänään lähdettiin kohti Tallinnaa heti aikaisin aamusta, meillä oli onneksi suhteellisen lyhyt matka satamaan Jasnan kanssa, kun saatiin vielä sinne kyytikin :) Bianca jäi "rannalle ruikuttamaan", ei vaineskaan, kuorsamaan se jäi pikkusikoni viereen - ei olisi vähempää voinut kiinnostaa sitä näyttelyyn lähtö :) Nasu henkilö taas oli enemmän kuin lähdössä, kurkotteli eteisen oven takaa, ettei hän vain unohdu.

Satmasta lähdettiin sisälle laivaan 6.40 ja saatiin auto hyvälle paikalle. Koirat (yksi perhonen, Nasu ja Ellen) jäivät autoon, kun me ihmiset suuntasimme aamiaiselle sisälle laivaan. Hyvässä seurassa aika taittui äkkiä ja pian näkyikin jo Tallinnan rantakalliot laivan ikkunoista. Koirat olivat pärjänneet kaikesta päätellen hyvin, eikä Jasnaakaan tällä kertaa löytynyt etupenkiltä, kun pieni neiti oli juoksunsa vuoksi metallihäkissä matkustaja :)

Näyttelypaikalle päästiin ilman ongelmia, vain kahdeksan kilometriä satamasta! Auto saatiin taas hyvää paikkaan ja Tallinnassa paistoi aurinko ja oli melko lämmintä, vaikka tuulikin vähän viileästi. Koirien kanssa suunnattiin halliin ja perustettiin leiri heti tuomarinpöydän taakse. Loistava paikka kuvata :) Päätettiin, että minä esitän Nasun itse..., gulp*..., en pidä itseäni kovin taitavana esittäjänä, mutta niin päätettiin. Minä vein sitten pitkän kehän vieressä odottelun jälkeen Nasu Väyrysen itse kehään! Taitaa olla, että en ole ikinä vienyt "ikiomaa" koiraa kehään yksilöarvostelussa..., ehkä oli jo korkea aika :) Nasu esiintyi kanssani yllättävän kauniisti ja sai sen mitä mentiin hakemaan eli JUN SERT:n!! :) IIII!! Onnea Inkalle ja minulle itselle! ;) ei yhtään hullumpi pieni eläimen lapsi!
Janusz Opara oli sitä mieltä, että Jasnalla on..., "Lovely type, good size. Perfect bodyshape. Lovely expression. Matching angles. Moves freely, beautiful coat." Ihanan arvostelun pieni neiti sai (tässähän alkaa pahasti jo tottua siihen, että menestystä tulee, kun menee Nasun kanssa näyttelyyn..., mikä ennen Nasua oli tosi harvinaista herkkua).

Sitten parhaassa nartussa, johon tosiaan vaan Inkan tytöt (Ellen ja Jasna) saivat oikeuden osallistua vein taas itse Jansnan. Nyt olikin sitten vauhtia kuin pienessä kylässä, kun Ellen oli Inkan kanssa meidän kanssa kehässä! Jännittäviä hetkiä pienelle eläimelle! Tuomari näytti ainakin omaan silmään miettivän ja päätti laittaa Ellenin ensimmäiselle paikalle, ei se Nasukaan kuitenkaan kovin kauaksi taakse jäänyt. Selvästi tuomari tykkäsi kovasti ja miksi ei olisi tykännyt ;) Ellen otti Tallinnan voittaja tittelin ja Nasu JW-12 tittelin! Wau mikä päivä ja Nasun eka titteli 9kk iässä! :)

Seisotuksesta (ylhäällä) Jasnan kuvassa vastaa Inka, enkä minä sitä tuon näköisesti varmasti seisottanut (ei voinut näyttää noin hyvältä), siitä on kehittynyt tosi sievä ja miten se onkin jo noin iso! Kuvista ei tullut kovin hyviä, kun ihmiset olivat ihan liian lähellä tuomarinpöytää seisottaessaan, aina harmittaa sellainen, mutta ne "huonot" otokset ovat silti nähtävissä täältä.

Periaatteena on, että kyllä sen kuvan voi esille laittaa, jos joku niin sitä koiraansa esittää. Siltä se siellä näytti, eikä se kuvaa piilottamalla parane! Ja kyllä tietysti pyrin aina parhaan kuvan ottamaan ja esille laittamaan, esittäjästä, koirasta ja muista esteistä (säästä/valaistuksesta) sitten aina riippuu mitä sillä kameralla saa aikaan. Onhan se kuitenkin niin, että ne ihmiset ovat siitä maksaneet, että pääsevät sitä näyttämään, niin luulisi, että haluavat näyttää sen koiran sille edullisella tavalla. En usko, että tuomari saa siitä hyvin selvää, jos se on vinottain kiinni tuomarinpöydässä seisotettu..., tai no mistä minä tiedän, kun en ole tuomari ;) "Omista" (Ellen ja Jasna) koirista on hyvät kuvat, kun ne otettiin sitten kehä sähellyksen jälkeen rauhassa tyhjässä kehässä :)
ROP Bejamac Second To None ja VSP Netravati Friend Flint

Kehän jälkeen jäättiin odottamaan isoa kehää, joka sitten hyvin päättyi niin, että käytiin kaupassa, drive-in pisteessä ja mentiin odottamaan laivaan pääsyä. Isossa kehässä ei sitten enää menestystä tullut, mutta molemmat koirat menivät kauniisti ja esiintyivät ammattimaisesti Inkan kanssa :) Helsingissä jäätiin Inkan kyydistä pois, Jasnan kanssa, Ruoholahdessa ja mentiin siitä bussilla kotiin. Kiitos seurasta, hauskasta matkasta ja onnea vielä Mariannelle ja Inkalle niitetystä menestyksestä! :)

Kommentit