Pelottavassa puistossa

Oltiin tänään Jasnan kanssa kahdestaan Tapiolan koirapuistossa. Äitini otti Biancan kanssaan kävelylle, koska Bianca on "hyvä koira ja kiltti ja kaaaaunis". Äidin mielestä Jasna ei osaa kävellä hihnassa, liikkuu liikaa pomppien ja "voiko koirat sairastaa ADHD:tä?" -_- Thanks mom.

Anyway..., kahdestaan lähdettiin ja aluksi oli vain pari muuta koiraa. Aika jännää, koska aina, kun tähän mennessä olen sinne mennyt on siellä ollut tosi paljon koiria (12-14 välillä). No, mutta ehkä -7 asteen pakkanen ei houkutellut ihmisiä seisoskelemaan puistoon. Tiedä häntä.

Jasnalla oli tosi kivat leikit ja se löysi muutamankin koiran, jotka tykkäsivät sen tapaan juosta pitkin poikin puistoa, väistellä ja pinkoa lumikinosten yli ja halki. Kyllä lapsi nautti! Sitten rupesi tulemaan paljon lisää koiria ja sellainen iso, karvainen, kovaa haukkuva, pystykorvainen uros - pienten puolelle, jaettua puistoa. Ei yhtään kiva. Vaikka onkin kiltti koira ja niin edelleen, niin pienten puolella oli chihuja ja muita pikkuisia koiria. Pitäisi järjen sanoa, ettei sitä isoa (vaikkakin kilttiä) koiraa voi sinne tuoda. Sehän voi ihan vahingossa, innostuneena, rutata, alle polvensa korkuisen, 3kg painavan chihun. Hui. 

Jasnaa pelotti. Se ei uskaltanut enää leikkiä, vaan meni minun jalkojeni taakse/väliin/lähelle. Harmi, koska siellä oli monta muuta kivaa koiraa, sitä vaan stressasi niin se iso/koko ajan haukkuva uros. Se tuli pari kertaa meidän lähellekin ja kun annoin sen haistella itseäni niin Jasnakin uskaltautui katsomaan, mutta, kun se haukkui_koko_ajan. Jasnasta se oli epäilyttävä ja sille piti äidin jalkojen välistä murista/puh.puh-haukahdella.

Tiedän, että jos Bianca olisi ollut mukana ei tilanne olisi ollut noin järkyttävä Jasulle, se luottaa, että B varmistaa tuollaiset tilanteet. Toisaalta hyvä kokemuksenakin, kun ei se vihaninen tosiaan ollut ja ei mitään negatiivista kokemusta jäänyt Jasulle.
Se koira lähti sitten pois ja Jasnalla meni hetki varmistua, että se oli oikeasti lähtenyt ja sitten taas lähti leikit käyntiin mm. 4kk vanhan mittelspitzin kanssa :)

Ei Jasna sitten kuitenkaan ollut enää oma iloinen itsensä ja päätettiin lähteä kotiin. Vaikeaa totuttaa Jasnaa isoihin vieraisiin koiriin, kun ei niitäkään tällä kertaa ollut puistossa kuin tuo yksi. Harvemmin isot koirat käyvät koirapuistossa, yleensä pienten puoli aina kuhisee ja isojen puolella on ehkä yksi tai kaksi (labbis/ja kultsu). Autolle Jasnalla oli kova kiire ja kotiin mentiin kolmiloikkaa, koska Binkku on varmasti kotona! ja olijan se jo tullut! Sitä riemun määrää :)

Kommentit