Fasaanin metsästystä

Mentiin tänään yhdeksän aikaan aamulla Forssaan fasaanitilalle. Entisen ja ensimmäisen koirani kasvattaja Mirka Saarentus (kennel Doniol) oli alunperin kutsunut minut ja Tarun, mutta koska Taruani ei enää ole, niin menimme sitten Biancan ja Jasnan kanssa, molemmat tulivat nuoret tytöt tulivat mukaan. Ne on niin söpöjä, kun ne matkustavat yhdessä. Jasna laittaa päänsä Biancan selälle ja nukkuu siinä tuhisten tyytyväisyyttään. Bianca on vähän vaivaantunut, mutta ei pääse pakoon, joten se siitä :)

Ilma oli suhteellisen viileä, mutta ei satanut ja auringossa oli lämmin. Ihmiset odottelivat vuorojaan pellon laidalla ja katselivat muiden koirakkojen suorituksia ja oleskelimme myös laavulla pellon lähellä. Jasna jatkoi tosi hienosti koko päivän. Bianca oli vähän äreänä, mutta ei varsinaisesti vihainen kenellekään. Olimme aika pitkään vain istumassa ja odottamassa, että päästään menemään Biancan kanssa. Bianca ei ole koskaan ollut metsällä vaan tämä oli ensi kerta :)
Jasnan otin mukaan siksi, että tälläinen tilaisuus on ihan huippu nuorelle koiralle. Jasna sai kuulla useita ammunta kertoja ja ehti jo tottumaankin niihin. Bianca on vähän aristelevainen, mutta sekin sitten lopetti stressaamisen, kun oltiin kuitenkin aika pitkään paikalla. Palkkasin Jasnan aina, kun laukaus kuului samoin Biancan. Jasna sai myös haistella yhden koiran saamaa fasaania ja se oli ihan ok asian kanssa, ei mitään aristellut tai muuta.


Bianca pääsi metsään joskus 13:n aikaan. Ampujia oli kaksi, koiria kaksi ja meitä ihmisiä ampujien lisäksi neljä. Kapu ja Bianca olivat kumpikin hieman hukassa aluksi, mutta kyllä Bianca sitten pääsi vähän jutun juoneen, kun se sai hajuja nenäänsä. Siitä näki kyllä heti, kun löysi jäljen fasaanikukosta. Se nosti tosi hienosti ryteikköön fasaanikukon, jonka Lauri Pihlajamäki (kahden Doniol-wss isäntä) sitten ampui sille :)

Haavakkona se liikkui paikasta johon se ammuttiin, B merkkasi putoamispaikan ja näytti Laurille minne haavakko oli paennut! :) Loisto B! Lauri sai fasaanin kiinni ja B oli vähän hämmentynt siitä, mutta alkoi lämmetä sille, kun minä otin sen käteeni kannettavaksi. Sain B:n myös kantamaan lintua, kun Virpi (kennel Castiog) antoi pari neuvoa ja tietysti minulle se tärkein, ne kuvat sain myös :)
Lähdettiin aika pian ampumisen jälkeen ja oltiin kotona hieman ennen viittä. Biancca vahtasi fasaaniaan muilta koirilta, mutta Jasnan se antoi haistella ja..., maistella..., fasaaniaan ihan mielin määrin. Koirat oli aika poikki koko illan, Bianca pääsi pesun kautta ja teki itsestään väsyneen pallon koriin. Suuri (oikeasti pieni...) valkoinen metsästäjäni :)

Kommentit