Matka Latviaan

Herätyskello soi aamulla 4.45 ja sain kyydin isältäni Annelle ja Keijolle Helsinkiin. Tapasimme siinä heidän pihassaan myös Jonnan ja Einen + Sumon, Hertan ja Mantan. Annelta ja Keijolta mukaan lähti Wanda ja minähän otin tietysti mukaan Tarun. Koirat lastattiin autoon takakontiin ja me ihmiset sullouduimme autoon.

Ajeltiin satamaan ja hetken jonottelun jälkeen pääsimme ajamaan laivaan. Koirat jäivät autoon odottamaan, kun me lähdimme sisään laivaan ja aamiaiselle. Matka laivalla Viron puolelle meni äkkiä ja koirilla oli kaikki hyvin, kun palasimme autolle. Pysähdyimme sataman eteen ja kävimme vaihtamassa/nostamassa rahaa. Krooni(nen) automaatti tarjosi pienimmillään 300 ja suurimmillaan 2000, hmmh... ;) Raha-asioiden hoitamisten jälkeen lähdimme ajamaan. Kuvassa: Taru Virossa.

Pysähdyimme Viron puolella huoltoasemalla ja Taru pääsi tallustelemaan Viroon! :) Koirat juotettiin ja huollettiin ja sitten jatkettiin matkaa. Puoli kahden aikaan ylitimme rajan Latvian puolelle. Sateisessa säässä ihmeteltiin tienvarressa olevia jättituoleja, erilaisia bussipysäkkejä ja outoja tiekylttejä. Sekä outoa liikennekäyttäytymistä, vilkun käyttö!?!, anyone?

Puoli neljä saavuttiin hotellille, kiellettyjen ajosuuntien ja erilaisten iela'in viidakosta. Oikein mukava huone oli meille valmistettu ja koirat pääsivät tallaamaan Latvian maankamaraa. Jakauduimme huoneisiimme 3+4 ja 2+1, sopu sijaa antaa :) Kävimme koirien kanssa ulkona ja sitten ruokakaupassa. Vartija pälyili meitä vähän epäluuloiseti ja naksutteli sormiaan (turha yrittää mtn hämäräperäistä?) Taru asettui viereeni nukkumaan klo.11:sta maissa.

Kommentit