Walesin Kesäloma

Nyt alkoi sitten Tarullekin kesäloma, kun pakkauduimme farmariimme koko perhe ja suuntasimme mökillemme Lahden Nastolaan Kivijärven rannalle. Sää oli tulopäivänä loistava ja Taru kävi heti heittämässä talviturkkinsa, ehkä sorsapariskunnalla oli siihen reippaaseen veteen menoon osuutensa. Taru tietää, että rannassa on sorsia, kun sanoo tipu-tipu-tipu-tipuu. Silloin se juoksee äkkiä rantaan ja ajaa sorsat järvelle. Joskus jos sorsat kamalasti pitävät ääntä menee Taru pitkällekin järvenselälle perässä.
Seuraavana päivänä kokeilin ensimmäistä kertaa linnunsiipi dummyn heittämistä järveen ja Tarun ohjaamista, niin ettei Taru nähnyt heittoa. Taru nouti siipi-dummyn ilman moitteensanaa ja toi ihan käteen asti. Siitä Taru aina innostuu ja oli kovin touhukkaana menossa vauhdilla hakemaan dummya. Sitten tosiaan kokeilin sitä ohjaamista. Heitin sinisen pikkufrisbeen veteen ja pikkusiskoni toi Tarun sisältä. Taru meni suoraan veteen, kun käskin ja toi frisbeen muutaman minuutin kuluessa, en ihan tarkkaan tiedä, mutta n.4 minuuttia ehkä meni aikaa veteen menemisestä frisbeen käteen tuomiseen. Kokeilen sitä sitten vielä enemmän, että Taru saa varmuutta työskentelyyn. Vesityökoe on nimittäin sitten jossain vaiheessa tähtäimessä, mutta sen vesilinnun puuttuminen aiheuttaa ongelman. Kokeeseenhan ei ole asiaa ilman omaa lintua. Serkkuni, joka manaili Teeriä ja sorsia rapulammikoissaan, lupasi, että yrittäisi katsoa jos jostain löytäisi linnun minulle. Niin, että katsotaan nyt, jos sinne kokeeseen päästäisiin sittenkin.

Taru sai eilen turkkinsa punkkilääkkeet, joka laitetaan joka kesä sille. Nyt koiran ympärillä leijuu epämääräinen haju ja se yrittää joka paikkaan hangata itseään, kun lääke kutittaa ihossa. Pentukin saa sitten lääkettä nahkaansa, jos ja, kun se painaa yli 5kg.

Olemme Jonnan kanssa sopineet, että Bianca haetaan 19 päivä tiistaina ja hintahan pennulla on sitten 800€. Kiva nyt saada taas pentu taloon, niin pääsee uudelle koiralle asioita opettamaan :) ja toivottavasti olen Tarun kanssa tehdyistä virheistä edes hieman viisastunut. Alla on kuvassa vuoden keräilyn tulos, eikä kaduta ollenkaan, aika hieno, eikö?

Muutaman kuukauden takainen boksi hankinta on osoittautunut erityisen käteväksi mökki olosuhteissa, kun Tarulla ei oikein ole mitään paikkaa missä nukkua. Kotona se nukkuu sohvallaan ja osaksi vieressäni. Mutta mökillä, kun se saa vapaasti mennä ja tulla, niin en viitsi punkki vaaran takia antaa sen tulla sänkyyn. Niinpä boksi on suljettu nukkumaan mennessä ja avattu sitten aamulla ja ihan tyytyväisenä Taru nukkuu siellä päivälläkin, kun olen sen peitoilla pehmeäksi vuorannut. Siinä olisi sitten tarkoitus aloittaa Biancan yksinolo harjoittelutkin. Niin, että boksi on samassa tilassa ja lähelläni, mutta ovi on kiinni ja siitä sitten edetään.

Tässä yksi päivä, kaadoin pari leppää ja niistähän lähtee kuori tosi helposti. Taru sitten tuli uteliaana katsomaan mitä tein ja näki, kun revin kuorta. Taru tykkäsi kovasti pureskella puunkuori suikaleita ja äitini epäili kuoren olevan makeaa. Kävin sisällä hakemassa hanskat ja, kun tulin takaisin oli walesi täydessä touhussa puun kimpussa ja veti suikaleita irti kuin vanha tekijä… Mitäs virkaa siinä sitten oli emännällä enää, muuta kuin kerätä kuoret kompostiin :D

Olen myös saanut isäni aktivoitua agility esteiden tekoon ja luultavasti saamme nyt sitten mökille ainakin muutaman tavallisen esteen, kepit ja rengas esteen, pitää nyt katsoa mihin kaikkeen riittää kärsivällisyys ja taidot. Itse olen ihan avuton vasaran kanssa, joten isän harteille nyt tämä jää (onpa kiva siirtää vastuuta ;D) Kepit jo askartelin noista edellä mainituista puista… Taru, kun ei kepeistä erityisemmin välitä, niin niiden kanssa olisi tehtävä aktivointi töitä.

Viikonloppuna menemme pikkusiskoni kanssa Hämeenlinnaan koiranäyttelyyn ja kuvaamaan walesit, siitä sitten myöhemmin lisää ja tietysti Biancasta lisäinfoa…

HYVÄÄ KESÄLOMAA!!

Kommentit