Taipuvainen pieni spanieli

Kuvassa Kuura matkaseuralaistensa kanssa, kaikki kokeen walesit (yllä) saivat 5.7. SPA1:set!

(Vas oik Eastfarm's Heart to Heart, Doniol Kidding Around, Eastfarm's I'm No Angel of Doniol)

Otin töistä puolikkaan päivän vapaata, jotta pääsin viemään Kuuraa taipumuskokeisiin. Tarkoituksena olisi kuitenkin saada hänestä vielä tänä vuonna valio, joten oli korkea aikakin, että sain aikaiseksi hänen ilmoittamisensa taippareihin. 

Saimme kyydin melkein kotiovelta ja Lohjalla vaihdoimme Mirkan kyytiin, kolme ihmistä ja kolme koiraa mahtuivat oikein sopuisasti samaan autoon. Aikataulu meni vähän tiukille, kun navigaattori ohjasi meitä hieman sivuun koepaikan parkkipaikasta. Löysimme kuitenkin paikalle oikeaan aikaan ja pääsimme kuuntelemaan alkupuhuttelua. Iltakokeeseen oli ilmoittautunut kuusi koirakkoa ja koejärjestelyt olivat oikein toimivat. Koe oli nopea, tehokas ja pääsimme lopettamaan järkevissä ajoin. Olimme kaikki varautuneet siihen, että kotona oltaisiin puoliyön jälkeen, mutta iloksemme saimme todeta pääsevämme kotiin ihmisten ajoissa. 

Kuura suoritti kaikki osuudet mallikkaasti. Kuura ei varsinaisesti nauti uimisesta yksinään, mutta tänään hän yllätti ja meni välittömästi oman riistapukkinsa perässä veteen ja toi se varmoin ottein rannalle. Jäljestysosuudella Kuura jäi oksaan kiinni valjaistaan eikä päässyt liikkeelle, käskin häntä hölmönä liikkumaan ja Kuura vaan tuijotteli minua apeasti, enkä pariin minuuttiin tajunnut, mikä oli homman nimi. Valjaiden irrotuksen jälkeen matka jatkui ja kaniini kiinnosti kovasti. Haku oli tehokasta ja tarpeeksi (vaan ei liian) laaja-alaista. Laukauksia Kuura ei pelkää, eikä arastellut nytkään. Ilokseni saimme lähteä ruusukkeen kera kotiin ja nyt sitten pitää vielä saada hänelle se viimeinen serti!

Kommentit