Mitä Jasna haluaa?

Jonain päivänä otan videota Jasnasta, kun se kommunikoi omia asioitaan. Se on huippu! Se on oppinut niin selkeitä tapoja näyttää mitä se milloinkin tahtoo. Bianca ja Taru eivät ole koskaan samalla tavalla näyttäneet omia toiveitaan niin selkeästi.

Jasna (halustaan/tarpeestaan riippuen) menee esim. vessaan kaapinovelle ja tökkää sitä kuonollaan, perääntyy kurreasentoon, katsoo silmiin ja odottaa. Kysyttäessä mitä se haluaa, se toistaa edellä mainitut liikkeensä, niin monta kertaa, että saa tahtonsa läpi. Sama liikesarja toistetaan eteisen kaapilla, missä on koirien herkkuja tai vaatehuoneella, jossa on koirien ruokasäkit.

Jasna saattaa vanhempieni luona ollessaan tulla nälkäiseksi ja silloin se menee kylmiönovelle, tökkää sitä nenällään, katsoo taas silmiin ja useampi repeat - kerta. Välissä saattaa olla muutama vihjaileva ruokakupin haistelu tai vilkaisu.

Terassin- tai parvekkeenovi saavat saman kohtelun. Se istuu ovea vasten, odottaa ja tuijottaa. Mikäli siihen ei reagoida, se tulee luokse ja tönii nenällään. Sitten se palaa ovelle, tönii sitä, saattaa mutista muutaman kerran ja istua kurreasentoon tuijottamaan. Ihmisen lähtiessä liikkeelle paikasta, jossa on ollut, Jasu tulee vastaan ja hyppelehtii innostuneena takaisin ovelle, kun on tullut ymmärretyksi :) 

Toinen on myös hyvin suloinen, jos turkkiin on jäänyt jotain kiinni takiainen, siemeniä, tikku tai vain jotain mikä on saanut takun aikaiseksi. Jasna on kykenemätön jättämään sitä rauhaan, sen on saatava turkkinsa siistiksi. Se saattaa jatkaa ärsyttävän kohdan selvittelyä puolikin tuntia, tai niin kauan, että ärsyke selviää :D Ihme primadonna. Biacna ei vähääkään välitä, jos sen turkissa on siemeniä!

Kommentit