Anturan vamma

Kävin muutama viikko sitten aivan normaalisti ulkona tyttöjen kanssa iltavuoron jälkeen ja koirat olivat lenkillä normisti vapaana ja juoksivat pelloilla/metsässä ilman ongelmia. Kotona huomasin, koiria suihkuttaessa, että lattialle tuli verta. Kattelin koirat läpi ja löysin ikäväkseni Jasnan tassusta, tarkemmin polkuanturasta, repeämän. Tosi ikävässä paikassa, kuten kuvasta näkyy :P

Kävin ostamassa Mustista ja Mirristä Jasnalle tassusuojat, sellaiset joissa on kumipohjat - maksoivat n.35€/4kpl. Kotona oli vuorossa sitten haavan teippaus ja liimautuvalla siteellä kietominen ja sukan jalkaan laittaminen. Jasna antaa sen olla tosi hyvin jalassa, vähän vissiin sitä se häiritsee, mutta antaa kuitenkin olla. Saapas jalassaan se kävelee aika sujuvasti, paremmin kuin pelkällä sukalla. Saappaiden olisi ehkä pitänyt olla kokoa pienemmät, mutta M&M:ssä ei ollut ostamiani pienempiä ja tarvitsin Jasnalle heti, joten onneksi ne pysyy Jasnalla hyvin, kun sillä on sukka jalassa. Se on suhteellisen säälittävä sukkajalka, mussu.

Ohjeiden mukaan sitten yritin pitää tassun kuivana ja puhdistin sen huolellisesti/säännöllisesti. Onneksi ei ruvennut tulehtumaan tai haava märkimään. Vähän yhtenä päivänä oli turvotusta tassussa, mutta kävi ilmi, että olin laittanut ponnarilla sukan liian tiukalle ja viisastuin vahingosta heti ja sen jälkeen ei mitään turvotusta tullut.
Kuvissa: Ylinpänä ekana päivänä, kun sidoin sen eli toinen päivä sen sattumisesta. Keskellä viikko sattumuksen jälkeen ja sitten kaksi viikkoa vamman jälkeen. Nätisti on parantunut, eikä ole Jasnan liikkumiseen vaikuttanut :) Hyvä, että parani! Ohjeita tassuvamman hoitoon otin täältä, kun se tapahtui myöhään yöllä, kun tulin koirien kanssa lenkiltä vasta 12 jälkeen. Hyvät ohjeet :)

Kommentit